Laksetærte

1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Laksetærte

En klassisk hjemmelavet tærte opskrift med varmrøget laks og porre. Laksetærten kan serveres både varm og kold - og den egner sig derfor godt til picnic eller i madpakken. Server laksetærten sammen med fx en grøn salat.

Ingredienser

Tærtedej

120 g Hvedemel
60 g Fuldkornshvedemel
½ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
2 spsk Vand

Tærtefyld

150 g Varmrøget laks
1 Porre i tykke ringe (ca. 125 g)
1 dl Finthakket frisk dild
150 g Flødeost
3 Æg
1 dl Mælk
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Tærtedej

  • Bland hvedel, fuldkornshvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tærtefyld

  • Fordel laks, porre og dild i den forbagte bund.
  • Pisk flødeost, æg, mælk, salt og peber sammen og hæld det over fyldet. Bag tærten midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Server tærten lun eller kold med fx en grøn salat.

Laksetærten er god at tage med på picnic og/eller i madpakken. Den er også god kold.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9737 kJ / 2327 kcal

Næringsindhold pr. 100g

967 kJ / 231 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 14,4 % 8,2 g
Kulhydrat: 24,6 % 14 g
Fedt: 61 % 16 g
Relateret video Laksetærte

Laksetærte er en klassisk tærte med varmrøget laks og porre. Den kan både serveres varm eller kold, og den egner sig derfor også godt til madpakken.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/laksetarte/