Lakseroulade

2 timer
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Lakseroulade

Lakseroulade er en nem, lækker og indbydende forret. Denne opskrift på lakseroulade med spinat kan gøres klar i forvejen - og så er der masser af tid til gæsterne. Rouladen med laks er lækker alene, men kan også være en del af en tapasanretning - og denne grønne udgave med både spinat og purløgscreme giver både smukt og velsmagende samspil til evt. andre tapas-bidder.

Ingredienser

Spinatbund

450 g Frossen hakket spinat - optøet
3 Æg
¾ dl Mælk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Purløgscreme

1 dl Yoghurt 10%
200 g Flødeost
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
½ tsk Citronpeber
3 spsk Finthakket purløg

Fyld og pynt

300 g Røget laks i skiver
Lange strå af purløg

Tilbehør

200 g Ristet mørkt rugbrød

Sådan gør du

Spinatbund

  • Pres spinaten fri for væske.
  • Del æggene i hvider og blommer. Rør spinaten sammen med æggeblommer, mælk, salt og peber.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i spinatblandingen.
  • Fordel blandingen på en plade med bagepapir (ca. 40 x 30 cm) og bag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn - overfladen skal være gyldent. Lad spinatbunden afkøle på en bagerist på bagepapiret.

Purløgscreme

  • Pisk imens yoghurt, flødeost, citronskal, salt og citronpeber sammen, fx med en håndmixer.
  • Vend forsigtigt purløg i, smag til og stil cremen tildækket i køleskabet.

Lakseroulade

  • Læg spinatbunden på et stykke husholdningsfilm, så fladen med bagepapir vender opad. Træk forsigtigt bagepapiret af.
  • Fordel purløgscremen på spinatbunden i et jævnt lag - lad en bane på ca. 5 cm være fri for creme på den lange led.
  • Læg lakseskiverne oven på purløgscremen, så skiverne lapper ind over hinanden.
  • Rul forsigtigt spinatbunden med purløgscreme og laks sammen fra den lange side - start i den ende hvor der er creme helt ud til kanten. Rul rouladen ved at trække let i husholdningsfilmen.
  • Pak rouladen ind i husholdningsfilmen og læg den i køleskabet i ca. 1 time eller til den er gennemkold.
  • Skær den kolde lakseroulade i 1½ cm skiver med en skarp kniv - rengør kniven mellem hvert snit. Anret skiverne på et fad, pynt med purløgsstrå og server med ristet rugbrød.

Du kan sagtens lave lakserouladen dagen før servering. Frys evt. rouladen ½ time før du skærer den ud, så bliver skiverne helt skarpe i snittet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7750 kJ / 1852 kcal

Næringsindhold pr. 100g

514 kJ / 123 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 25,8 % 7,8 g
Kulhydrat: 21,7 % 6,6 g
Fedt: 52,5 % 7,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lakseroulade/