I stedet for nektariner kan du bruge anden frugt. Fx ferskner, bananer, abrikoser eller ananas. I en snæver vending kan du også bruge frugt fra dåse. Prøv en voksen version med mandler og cognac: Rist 100 g mandelflager. Pisk ½ liter fløde med 4 spsk flormelis og 2 spsk cognac og bland ¾ af de ristede mandler heri. Fordel fyldet mellem bundene (dryp gerne bundene med appelsinsaft), afslut med et lag mandel-flødeskum og pynt med de sidste mandler. Lad lagkagen trække i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Du kan fryse bundene.
21534 kJ / 5147 kcal
1196 kJ / 286 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 4,6 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 42,3 % | 29,8 g |
Fedt: | 53,1 % | 17,2 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
100 g
Smør - smeltet
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
2
Æg
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
2 dl
Mælk
|
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
300 g
Frisk frugt i mindre stykker, fx nektariner, ananas eller banan
|
|
100 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Spåner af mørk chokolade
|
---|