Lagkage med kakaobunde

Lagkage med kakaobunde

1 time 40 min
Arbejdstid: 40 min
Lagkage med hjemmebagte kakaobunde er virkelig nem at lave og smager rigtig dejligt. Lagkagebundene er bagt med kakao og understreger den fine smag af chokolade og pynter gevaldigt. De friske nektaringer giver en frisk og saftig smag til lagkagen med chokolade og kakaobunde. Denne lagkage vil glæde både børn og voksne og lyser op på kagebordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/lagkage-med-kakaobunde/

Sådan gør du

Kakaobunde
  • Pisk det smeltede smør med sukker og vaniljesukker.
  • Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk til blandingen ligner æggesnaps.
  • Bland mel, bagepulver og kakao. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen, skiftevis med mælken.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen ca. 50 min. ved 175°.
  • Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk.
  • Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.
Fyld
  • Pisk fløden til et let skum - tag 2 dl flødeskum fra til pynt.
  • Vend forsigtigt resten af fløden med frugt og chokolade.
  • Læg den nederste kagebund på et fad og fordel herpå halvdelen af fyldet. Fortsæt med den midterste bund og resten af fyldet.
  • Slut med den sidste bund og pynt kagen med de 2 dl flødeskum og chokoladespåner.

I stedet for nektariner kan du bruge anden frugt. Fx ferskner, bananer, abrikoser eller ananas. I en snæver vending kan du også bruge frugt fra dåse. Prøv en voksen version med mandler og cognac: Rist 100 g mandelflager. Pisk ½ liter fløde med 4 spsk flormelis og 2 spsk cognac og bland ¾ af de ristede mandler heri. Fordel fyldet mellem bundene (dryp gerne bundene med appelsinsaft), afslut med et lag mandel-flødeskum og pynt med de sidste mandler. Lad lagkagen trække i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Du kan fryse bundene.

Energiindhold for hele retten:

21534 kJ / 5147 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1196 kJ / 286 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,6 % 3,3 g
Kulhydrat: 42,3 % 29,8 g
Fedt: 53,1 % 17,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Kakaobunde
100 g Smør - smeltet
250 g Sukker (ca. 3 dl)
1 tsk Vaniljesukker
2 Æg
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
1 tsk Bagepulver
2 spsk Kakaopulver
2 dl Mælk
Fyld
½ liter Piskefløde
300 g Frisk frugt i mindre stykker, fx nektariner, ananas eller banan
100 g Grofthakket mørk chokolade
Pynt
Spåner af mørk chokolade