Lagkage med hindbærmousse og hvid chokolade
7 timer
•
Arbejdstid: 1 time 20 min
•
Lagkage med lækre marcipanbunde, syrlig hindbærmousse og hvid chokolade - en smuk og delikat lagkage som vil pryde ethvert dessertbord.
Ingredienser
Marcipanbunde
250 g
Marcipan
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
250 g
Blødt smør
|
|
5
Æg
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2¾ dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
50 g
Grofthakkede, smuttede mandler
|
---|
Hindbærmousse
5 blade
Husblas
|
|
---|---|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
500 g
Hindbær
|
|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
3½ dl
Piskefløde
|
Pynt
Friske hindbær
|
|
---|---|
Smeltet hvid chokolade
|
Sådan gør du
Marcipanbunde
Hindbærmousse
Du kan anvende både frosne og friske hindbær til hindbærmoussen.
Undlad et blad husblas, hvis du laver kagen dagen før servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
27900 kJ / 6668 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1289 kJ / 308 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 6,2 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 34,8 % | 26,4 g |
Fedt: | 59 % | 20,5 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.