Kyllingetærte med bacon
&format=webp)
En sprød og lækker kyllingetærte med bacon med masser af dejlige grøntsager. Denne opskrift på kyllingetærte med bacon er, trods bacon, ret mager, så den egner sig fint til at blive serveret på en hverdag. Tærtebunden indeholder havregryn, der giver både fibre og smag - uden at det går ud over sprødheden. Udnyt de grøntsager du har og variér også gerne med krydderurter - så bliver kyllingetærte med bacon nok en af de retter, der ofte kommer på bordet.
Ingredienser
Tærtebund
100 g
Havregryn (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
25 g
Smør
|
|
75 g
Hytteost
|
|
1
Sammenpisket æg
|
|
2 spsk
Vand
|
Fyld
8 skiver
Bacon i tynde skiver (ca. 125 g)
|
|
---|---|
1 liter
Kogende vand
|
|
200 g
Rensede grønne asparges i mundrette stykker
|
|
3
Gulerødder i mundrette stykker - gerne med lidt top (ca. 200 g)
|
|
¾ bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Kogt eller stegt kyllingekød i mundrette stykker
|
|
2
Æg
|
|
175 g
Hytteost
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
salat af 100 g
Skyllede babyspinatblade
|
|
---|---|
200 g
Dampede grønne asparges og
|
|
¼ bundt
Forårsløg i tynde ringe - drysset med lidt salt og peber
|
Sådan gør du
Tærtebund
Fyld
Er det ikke sæson for asparges, kan du erstatte dem med broccoli eller broccoliasparges.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9362 kJ / 2237 kcal
Næringsindhold pr. 100g
335 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 25,5 % | 5 g |
Kulhydrat: | 33,8 % | 6,7 g |
Fedt: | 40,7 % | 3,7 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
