Kyllingesatay
35 min
•
Kyllingesatay er lækre spyd med stegt marineret kylling og saftig ananas. Vi har gjort det nemt ved at bruge den samme base af bl.a. peanutbutter, sojasauce, ingefær og lime til både marinade og dressing til de delikate kyllingesatayspyd. Til opskriften her bliver der serveret salat og ris, men kyllingesatayspyddene egner sig også fint på en buffet. Du kan servere kyllingesatay året rundt og måske føle dig hensat til en hvid tropestrand med sus i palmerne, både sommer og vinter.
Ingredienser
Sataymarinade og -sauce
4 spsk
Grov peanutbutter
|
|
---|---|
1 dl
Sojasauce
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
4 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
2 tsk
Rapsolie
|
|
---|---|
2 dl
Fraiche
|
Kyllingesatay
4
Rensede kyllingefileter (ca. 400 g)
|
|
---|---|
½
Frisk ananas (ca. 500 g)
|
|
12
Tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
1
Agurk i tern
|
|
---|---|
1
Rødløg i tynde strimler
|
|
1 dl
Sød chilisauce
|
|
3 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
Sådan gør du
Sataymarinade og -sauce
Kyllingesatay
Ved servering af kyllingesatay
Du kan også smage sataysaucen til med lidt finthakket hvidløg. I stedet for en grillpande kan du bruge havegrillen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11092 kJ / 2651 kcal
Næringsindhold pr. 100g
441 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 21,9 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 55,2 % | 14,3 g |
Fedt: | 22,9 % | 2,7 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.