Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips

2 timer 40 min
Arbejdstid: 1 time
Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips

Super lækker sandwich, fuld af gode sager. Og så kan du lave det meste klar i forvejen, så der er ro på hvis I skal afsted på picnic.

  • Arla
  • Opskrifter
  • Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips

Ingredienser

Cæsarmayo

1 dl Madlavningsfløde
1 Lille knust fed hvidløg
2 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Neutral olie, fx rapsolie

Syltede rødløg

10 g Smør
2 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
1 dl Hvid balsamicoeddike
1 tsk Rørsukker
½ tsk Groft salt

Marineret kylling

3 Kyllingefileter (ca. 300 g)
2 tsk Rapsolie
2 tsk Worcestershiresauce
1½ spsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sprøde ostechips

100 g Revet cheddar- og maasdammerost
4 Gode sandwichboller, fx ciabatta
4 Blade af romainesalat
8 skiver Stegt bacon
100 g Artiskokhjerter i olie - i mundrette bidder

Sådan gør du

Cæsarmayo

  • Kom fløden i et blenderglas sammen med hvidløg, citronsaft, salt og peber. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
  • Tilsæt derefter, mens blenderen kører, olien i en tynd stråle.
  • Stil mayonnaisen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Syltede rødløg

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt eddike, sukker og salt og kog løgene ved jævn varme i 5-7 min. eller til eddiken er næsten fordampet.
  • Lad løgene køle af og tag dem op af lagen.

Marineret kylling

  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme.
  • Vend kyllingefileterne med olie og grill dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
  • Tag kyllingekødet op, lad det køle lidt af og flå det fra hinanden med 2 gafler.
  • Bland kødet med worchestershiresauce, olie, salt og peber og lad det trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time - gerne til dagen efter.

Sprøde ostechips

  • Fordel osten i et tyndt lag på en plade med bagepapir.
  • Bag osten midt i ovnen ca. 6-7 min. ved 175° - traditionel ovn - osten skal være gylden men ikke brændt.
  • Løft bagepapiret med den sprøde ost over på en bagerist og køl af.
  • Knæk osten i mundrette chips.
  • Flæk bollerne og rist dem på begge sider (lad bollerne køle af hvis de skal pakkes ned til picnic).
  • Smør bollerne med cæsarmayo og læg dem sammen om salatblade, bacon, marineret kylling, artiskokhjerter og syltede rødløg.
  • Server de sprøde ostechips til sandwichene.

Cæsarmayo, syltede løg, marineret kyllingekød og ostechips kan laves dagen før. Kom chipsene i en tætsluttende box og stil det hele tildækket i køleskabet. Der er overskud af mayonnaise, men det er svært at lave en mindre portion - mayonnaisen kan holde sig i køleskabet 3-4 dage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11596 kJ / 2772 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 25,8 % 6,7 g
Fedt: 50 % 5,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingesandwich-med-casarmayo-syltede-rodlog-og-sprode-ostechips/