Kyllingefrikadeller

45 min
Fryseegnet
Kyllingefrikadeller

Her har du en opskrift på saftige kyllingefrikadeller med masser af smag. Kyllingedellerne er piftet op med persille, forårsløg, soltørrede tomater og hvidløg - som både giver en dejlig saftig konsistens og en skøn farve. Steg en stor portion af kyllingefrikadellerne, nu du alligevel er i gang. De smager fantastisk sammen med både bønnesalat, pastasalat, kartoffelsalat - og du kan bruge dellerne i pitabrød, på rugbrød og til at tage med i madpakken sammen med gnavegrønt.

Ingredienser

400 g Hakket kyllingekød
2 tsk Groft salt
1 Æg
2 spsk Hvedemel (ca. 1 dl)
1 dl Mælk
1 dl Finthakket persille
3 Fintsnittede forårsløg
3 spsk Finthakkede soltørrede tomater
3 Finthakkede fed hvidløg
Friskkværnet peber
20 g Smør

Sådan gør du

  • Rør kødet sejt med salt i ca. 1 min.
  • Vend æg og mel i.
  • Tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring.
  • Rør de øvrige ingredienser i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad smørret blive gylden i en pande.
  • Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 7 min. på hver side.

Du kan variere smagen på kyllingefrikadellerne ved at udskifte persille med andre krydderurter og/eller tilsætte chili.

Løsfrys kyllingefrikadellerne - så er det let at tø det antal op, som du skal bruge.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3367 kJ / 805 kcal

Næringsindhold pr. 100g

498 kJ / 119 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 50,2 % 14,7 g
Kulhydrat: 11,6 % 3,4 g
Fedt: 38,2 % 5,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingefrikadeller/