Kyllingefrikadeller

45 min
Fryseegnet
Kyllingefrikadeller

Her har du en opskrift på saftige kyllingefrikadeller med masser af smag. Kyllingedellerne er piftet op med persille, forårsløg, soltørrede tomater og hvidløg - som både giver en dejlig saftig konsistens og en skøn farve. Steg en stor portion af kyllingefrikadellerne, nu du alligevel er i gang. De smager fantastisk sammen med både bønnesalat, pastasalat, kartoffelsalat - og du kan bruge dellerne i pitabrød, på rugbrød og til at tage med i madpakken sammen med gnavegrønt.

Ingredienser

400 g Hakket kyllingekød
2 tsk Groft salt
1 Æg
2 spsk Hvedemel (ca. 1 dl)
1 dl Mælk
1 dl Finthakket persille
3 Fintsnittede forårsløg
3 spsk Finthakkede soltørrede tomater
3 Finthakkede fed hvidløg
Friskkværnet peber
20 g Smør

Sådan gør du

  • Rør kødet sejt med salt i ca. 1 min.
  • Vend æg og mel i.
  • Tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring.
  • Rør de øvrige ingredienser i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad smørret blive gylden i en pande.
  • Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 7 min. på hver side.

Du kan variere smagen på kyllingefrikadellerne ved at udskifte persille med andre krydderurter og/eller tilsætte chili.

Løsfrys kyllingefrikadellerne - så er det let at tø det antal op, som du skal bruge.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3366 kJ / 804 kcal

Næringsindhold pr. 100g

498 kJ / 119 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 50,2 % 14,7 g
Kulhydrat: 11,6 % 3,4 g
Fedt: 38,2 % 5,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingefrikadeller/