Kyllingefilet i ovn

Kyllingefilet i ovn

45 min
Supernem kyllingefilet i ovn. Saucen er en blanding af fløde og barbecuesauce og grøntsagerne kommer fra fryseren....så en hverdagsaften kan der nemt komme kylling i ovn på bordet.....som smager dejligt.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingefilet-i-ovn/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Grøntsagsris
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt ris og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min.
  • Kom grøntsagerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i ca. 3 min. Hæld vandet fra og vend grøntsagerne i risene.
  • Lad ris og grøntsager koge i yderligere ca. 10 min., stadig under låg.
  • Kom, lige inden serveringen, grøntsagsrisene i en skål, drys med salt og peber og pynt med limebåde.
Kylling i ovn
  • Rens imens kyllingefileterne og flæk dem en gang på langs.
  • Læg kødet i et eller to ovnfaste fade og drys med salt.
  • Bland piskefløde og barbecuesauce og hæld blandingen over kødet. Bag kyllingen midt i ovnen.
Servering af kylling i ovn med grøntsagsris
  • Server kyllingefilet og barbecuefløde sammen med grøntsagsris og limebåde - risene er gode at suge den lidt tynde barbecuefløde op med.

Hvis du har overskydende grøntsagsris er de nemmeat varme op på en pande. Tilsæt evt et par sammenpiskede æg og krydderier/jkrydderurter - så har du et dejligt nemt og velsmagende måltid.

Du kan bruge andre frosne grøntsager eller grøntsagsblandiger til grøntsagsrisene.

Energiindhold for hele retten:

11163 kJ / 2668 kcal

Næringsindhold pr. 100g

492 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 29,2 % 8,5 g
Kulhydrat: 41,9 % 12,1 g
Fedt: 28,9 % 3,8 g

Ingredienser

Grøntsagsris
3¾ dl Vand
¾ tsk Groft salt
240 g Brune ris, parboiled (ca. 3 dl)
200 g Frosne grønne bønner
200 g Frosne ærter
200 g Frosne edamamebønner
½ tsk Flagesalt
Groftkværnet peber
2 Limefrugter i både
Kyllingefilet i ovn
3 Store kyllingefileter (ca. 600 g)
¾ tsk Groft salt
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1½ dl Barbecuesauce