Kylling med shiitakesvampe

45 min
Kylling med shiitakesvampe

Denne ret er god både til hverdag og som weekendmad: Kylling, skinke og lækre svampe.

Ingredienser

Kylling

50 g Lufttørret skinke
4 Kyllingefileter (ca. 525 g)
25 g Smør

Svampe

25 g Smør
100 g Shiitakesvampe uden stok - delt i kvarte
250 g Markchampignoner i halve
7 stilke Bladselleri i skrå skiver (ca. 250 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Karrysauce

Tilbehør

4 dl Basmatiris - koges

Sådan gør du

Kylling

  • Del spegeskinken i 4 portioner og fold hver portion om et stykke kyllingebryst. Luk evt. med tandstikkere.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved jævn varme ca. 6 min. på hver side. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket.

Svampe

  • Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits svampe og bladselleri ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend hele tiden i svampeblandingen. Tag den af varmen, tilsæt salt og peber og smag til.
  • Kom saucen i en tykbundet gryde og bring i kog under omrøring.

Du kan erstatte kyllingebryst med 6-8 stykker perlehønebryst (ca. 475 g). Steg perlehønekødet ca. 5 min. på hver side.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11057 kJ / 2643 kcal

Næringsindhold pr. 100g

428 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 26,6 % 6,7 g
Kulhydrat: 44,4 % 11,2 g
Fedt: 29 % 3,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-med-shiitakesvampe/