Kylling med pinjetop og æblebund
45 min

Et godt match og dejlig aftensmad, også til gæster. Italiensk inspiration fra basilikum, pinjekerner, citron og spaghetti, kombineret med danske æbler, som har friskhed, syre og sødme.

Ingredienser
4 personer
25 g Smør | |
---|---|
4 Kyllingefileter (ca. 600 g) | |
½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
3 Æbler, fx jonagold (ca. 450 g) | |
450 g Hytteost | |
75 g Ristede pinjekerner | |
1 dl Grofthakkede basilikumblade | |
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet) |
2½ liter Vand | |
---|---|
2½ tsk Groft salt | |
300 g Tørret spaghetti |
Æblesalat
1 Æble i tynde skiver, fx jonagold (ca. 150 g) | |
---|---|
2 spsk Friskpresset citronsaft | |
½ dl Strimlede basilikumblade | |
1 liter Rensede babysalatblade |
Sådan gør du
Æblesalat
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12645 kJ / 3022 kcal
Næringsindhold pr. 100g
477 kJ / 114 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 31 % | 8,7 g |
Kulhydrat: | 40,9 % | 11,5 g |
Fedt: | 28,1 % | 3,6 g |
Relateret video
Sådan koger du pasta
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.