Kylling i paprikasauce

Kylling i paprikasauce

1 time
Kylling i paprikasauce er en lækker og velsmagende ret med dejlig saftig kylling. Tilberedningen i gryde, gør at kylingen ikke bliver tør, men netop dejlig saftig. Og samtidig får du den lækreste sauce, som du smager til med paprika. Server kylling i paprikagryde med en sprød og lækker salat og ris. Det er en ret, hvor hele familien kan være med og hvor du får nytte af hele kyllingen.
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-i-paprikasauce/

Sådan gør du

Kylling i paprikasauce
  • Del kyllingen i 6-8 dele. Skyl og tør kyllingestykkerne og gnid dem med salt og paprika.
  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kyllingestykkerne på alle sider og tag dem op.
  • Svits løg og hvidløg i smørret i ca. 1 min.
  • Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, tilsæt bouillon og braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til det er mørt. Tag kyllingestykkerne op, læg dem i et fad og hold dem varme.
  • Rør cremefraiche og mel sammen og kom det i skyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag saucen til og hæld den over kyllingestykkerne.
  • Server kylling i paprika med pynt af persille og med nykogte ris og en grøn salat.

Det er også dejligt med dampede grøntsager til kyllingen, fx bønner, broccoli eller grønne asparges.

Energiindhold for hele retten:

12632 kJ / 3019 kcal

Næringsindhold pr. 100g

608 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 19,3 % 6,9 g
Kulhydrat: 37 % 13,2 g
Fedt: 43,7 % 7,2 g
Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Kylling i paprikasauce
1 Kylling (ca. 1400 g)
1 tsk Groft salt
2 tsk Mild paprika
50 g Smør
1 Hakket skalotteløg (ca. 50 g)
1 Lille knust fed hvidløg
2½ dl Hønsebouillon
2½ dl Creme fraiche
1 spsk Hvedemel
Hakket persille
Tilbehør
4 dl Løse ris, parboiled - koges
1 Frisk grøn salat