Kylling i karry

45 min
Kylling i karry

Kylling i karry er en af de retter, der går igen i mange hjem - og med god grund. Den er mild, cremet og fuld af smag, og så kan du nemt justere den med de grøntsager og toppings, du har herhjemme. Her får du en hurtig og familievenlig opskrift, der kan serveres som klassisk ristaffel med ris, mango, kokos og rosiner – eller som den version, der passer bedst hjemme hos dig

Ingredienser

25 g Smør
2 tsk Karry
3 Finthakkede løg
300 g Kyllingeinderfileter
400 g Grøntsager i mindre stykker, fx blomkål, gulerødder og forårsløg
2 spsk Hvedemel
2½ dl Grøntsagsbouillon
2 dl Mælk
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Æbler i tern, fx elstar

Server med

4 dl Løse ris, parboiled - koges

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en pande og svits karry heri. Tilsæt løg og kylling og steg det i ca. 2 min.
  • Tilsæt grøntsagerne og steg i ca. 2 min. Tilsæt mel og rør rundt.
  • Tilsæt bouillon, mælk, salt og peber og kog ved svag varme i ca. 12 min.
  • Vend æbletern i og smag til. Server kylling i karry med ris.

Du kan bruge madlavningsfløde i stedet for mælk, hvis du ønsker en mere cremet kylling i karry.

Kylling i karry kan være en fin tøm-køleskabet ret, da du kan bruge mange forskellige slags grøntsager, fx broccoli, asparges, peberfrugt, porrer eller forårsløg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8760 kJ / 2094 kcal

Næringsindhold pr. 100g

434 kJ / 104 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 22,4 % 5,7 g
Kulhydrat: 64,4 % 16,5 g
Fedt: 13,2 % 1,6 g
Relateret video Sådan koger du ris

Se hvordan du nemt koger perfekte ris.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-i-karry/