Kransekage til nytår
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 50 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Kransekage er et festlig indslag - uanset anledning. Her får du opskrift på kransekage, så du kan udforme den som du ønsker. De fleste forbinder kransekage med nytårsaften - så hvorfor ikke forme det nye års tal? En talkage af kransekagedej er en festlig måde at byde det nye år velkommen på.
Ingredienser
Kransekage
500 g
Marcipan
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
1½
Æggehvide (ca. 3 spsk)
|
Flormelis til udrulning
|
---|
Glasur
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
1
Æggehvide (ca. 2 spsk)
|
Pynt
Spiselige guld- eller sølvflager
|
|
---|---|
Spiselige blomster, fx hornviol eller skovsyre
|
Sådan gør du
Kransekage
Glasur
Du kan også forme kransekagestængerne som bogstaver og skrive navne, fx til en barnedåb eller konfirmation.
Kransekagen kan fryses uden glasur.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13834 kJ / 3307 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1677 kJ / 401 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 7 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 62,2 % | 61,4 g |
Fedt: | 30,8 % | 13,9 g |
