Koldskåls-is med sprødt

5 timer 20 min
Arbejdstid: 20 min
Koldskåls-is med sprødt

Koldskåls-is med sprødt - amerikansk inspireret cookieis!

Ingredienser

3 Æggehvider
125 g Sukker (ca. 2¼ dl)
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2½ dl Græsk yoghurt
¾ liter Koldskål
75 g Kammerjunkere i grove stykker

Sådan gør du

  • Pisk æggehvider, sukker og vaniljekorn stift. Vend yoghurt og koldskål heri og hæld ismassen i en form (ca. 1½ liter).
  • Stil isen tildækket i fryseren og frys det i ca. 5 timer - rør ca. hver halve time, de første 2 timer.
  • Vend kammerjunkerne i, når isen er halvfrossen.

Isen kan også køres på ismaskine. Er isen frosset i over 5 timer så tag den ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time inden servering. Du kan også udelade kage i isen, eller bruge din yndlingssmåkage.

Koldskåls-is må ikke genindfryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7248 kJ / 1732 kcal

Næringsindhold pr. 100g

562 kJ / 134 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 12,2 % 4 g
Kulhydrat: 60,1 % 19,8 g
Fedt: 27,7 % 4,2 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/koldskals-is-med-sprodt/