Kom lidt olie på køkkenbordet og hæld den fugtige dej ud herpå.
Skær dejen i 12 stykker og "spænd" dem lidt op (drej hver bolle rundt om sig selv nogle gange med en dejspatel).
Fordel bollerne på to plader med bagepapir. Drys med grofthakkede græskarkerner og bag dem i ovnen ca. 18 min. ved 225° - varmluft.
Lad bollerne afkøle på en rist.
Dejen kan også røres uden en røremaskine, men metoden er lidt anderledes. Kom vand, kefir, gær, fuldkornsmel, salt, squash og kerner i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske – dejen skal være fugtig. Lad dejen hæve på køl natten over. Når ovnen er varm: Dyp 1 spiseske i vand og sæt klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Sæt straks bollerne i ovnen (ellers falder de sammen) og bag dem.
Bollerne kan erstattes revet gulerod, rødbede eller æble sammen med eller i stedet for squash. Græskarkerner kan blandes med eller erstattes af andre typer frø, fx sesam- eller hørfrø.
12226 kJ / 2922 kcal
784 kJ / 187 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 13,9 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 66,5 % | 30,7 g |
Fedt: | 19,6 % | 4,2 g |
2½ dl
Vand
|
|
---|---|
2½ dl
Kefir eller yoghurt
|
|
10 g
Gær
|
|
150 g
Fuldkornsspeltmel (ca. 2½ dl)
|
|
500 g
Hvedemel (ca. 9 dl)
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Groftrevet grøn squash
|
|
50 g
Græskarkerner
|
Lidt olivenolie - til skål og bord
|
---|
4 spsk
Grofthakkede græskarkerner
|
---|