Kold fiskeanretning

Kold fiskeanretning

1 time 10 min
Arbejdstid: 30 min
En klassisk frokostanretning med dampet rødspætte, rejer, asparges og cremefraichedressing. Enkelt og super godt!
https://www.arla.dk/opskrifter/kold-fiskeanretning/

Sådan gør du

Fraiche-sauce med sennep og dild
  • Rør fraiche op med de øvrige ingredienser og smag til med salt.
  • Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Rør den op inden serveringen.
Rødspættefileter
  • Halver fileterne på langs og rul dem sammen fra den spidse ende om et stykke zittauerløg og en kvist dild.
  • Luk fileterne med fx tandstikkere.
  • Stil fileterne tæt sammen i en lille gryde.
  • Hæld kogelagen ved og damp dem under tætsluttende låg ved svag varme 5-10 min.
  • Lad de hvide asparges dampe med de sidste ca. 2 min.
  • Afkøl det hele i lagen.
  • Anret fileterne portionsvis med salat, rejer, asparges og tomat.
  • Pynt anretningerne og server dem med fraiche-sauce.

Server fraiche-saucen som dip eller dressing til kold kartoffelsalat. Hvis saucen er for tyk, kan den tilsættes lidt mælk.

Energiindhold for hele retten:

9070 kJ / 2168 kcal

Næringsindhold pr. 100g

245 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 39,7 % 5,7 g
Kulhydrat: 31 % 4,5 g
Fedt: 29,3 % 1,9 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Fraiche-sauce med sennep og dild
3½ dl Creme fraiche eller cremefraiche 38%
2 spsk Hakket frisk dild
3 spsk Sød fransk sennep
½ tsk Tørret frisk dild
1½ tsk Groft salt
Rødspættefileter
6 Store rødspættefileter
1 Løg skåret i 12 både
12 Dildkviste
Kogelage
2 dl Vand
1 spsk Eddike
1 tsk Groft salt
1 Laurbærblad
5 Sorte peberkorn
1 bundt Skrællede hvide asparges, enderne knækket af (ca. 250 g)
12 Blade af hovedsalat
150 g Rejer
1 Tomat skåret i både
Pynt
Både af citroner (usprøjtede)
Dildkviste eller tallerkensmækkere
Tilbehør
150 g Flutes