Kold fiskeanretning
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
En klassisk frokostanretning med dampet rødspætte, rejer, asparges og cremefraichedressing. Enkelt og super godt!
Ingredienser
Fraiche-sauce med sennep og dild
3½ dl
Creme fraiche eller cremefraiche 38%
|
|
---|---|
2 spsk
Hakket frisk dild
|
|
3 spsk
Sød fransk sennep
|
|
½ tsk
Tørret frisk dild
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Rødspættefileter
6
Store rødspættefileter
|
|
---|---|
1
Løg skåret i 12 både
|
|
12
Dildkviste
|
Kogelage
2 dl
Vand
|
|
---|---|
1 spsk
Eddike
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1
Laurbærblad
|
|
5
Sorte peberkorn
|
1 bundt
Skrællede hvide asparges, enderne knækket af (ca. 250 g)
|
---|
12
Blade af hovedsalat
|
|
---|---|
150 g
Rejer
|
|
1
Tomat skåret i både
|
Pynt
Både af citroner (usprøjtede)
|
|
---|---|
Dildkviste eller tallerkensmækkere
|
Tilbehør
150 g
Flutes
|
---|
Sådan gør du
Fraiche-sauce med sennep og dild
Rødspættefileter
Server fraiche-saucen som dip eller dressing til kold kartoffelsalat. Hvis saucen er for tyk, kan den tilsættes lidt mælk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9070 kJ / 2168 kcal
Næringsindhold pr. 100g
245 kJ / 59 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 39,7 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 31 % | 4,5 g |
Fedt: | 29,3 % | 1,9 g |
Relateret video
Sådan klargør du asparges
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.