Kødboller i tomatsauce
&format=webp)
Kødboller i tomatsauce - denne kombination går aldrig af mode. Pasta, tomat og kødboller er populært hos både voksne og børn. Og ikke mindst hos Lady og vagabonden, som i Disneyfilmen helt tilbage i 1955 viste deres kærlighed til hinanden over en portion kødboller i tomatsauce i baggården til Tony's café. Server kødboller i tomatsauce og se om kærligheden blomstrer i familien.
Ingredienser
Tomatsauce
20 g
Smør
|
|
---|---|
4
Løg i grove stykker (ca. 200 g)
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Kødboller
400 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Finthakkede løg (ca. 100 g)
|
|
1½ dl
Mælk
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
Spaghetti
3 liter
Vand
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
350 g
Tørret spaghetti
|
|
2 dl
Hakket persille
|
Tilbehør
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
---|
Sådan gør du
Tomatsauce
Kødboller
Spaghetti
Det smager også dejligt med et drys frisk basilikum på retten.
Kødbollerne bliver kogt i tomatsaucen. På den måde spare du en gryde med vand eller bouillon til at koge kødbollerne i. Og smagen fra kødbollerne bliver samtidig overført til tomatsaucen, så den bliver ekstra smagfuld.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11344 kJ / 2711 kcal
Næringsindhold pr. 100g
427 kJ / 102 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 25,3 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 49,9 % | 12,5 g |
Fedt: | 24,8 % | 2,9 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
