Kikærte fritters

45 min
Arbejdstid: 45 min
Kikærte fritters

Kikærte fritters er lidt som at få en vegetarisk karryret, bare i form at små stegte deller - lidt spicy og med varme krydderier, og helt ideel at dyppe i kold raita eller sød chilisauce. Du kan også spise dem med en frisk salat, chutney og lunt naanbrød.

Ingredienser

2 Løg
½ tsk Fint salt
200 g Yoghurt 10%
1½ dl Kikærtemel eller anden ærtemel
1 spsk Rød karrypasta
½ tsk Groft salt
1 dåse Kikærter i lage (ca. 240 g)
100 g Finthakket spidskål eller gulerod
1 dl Finthakkede krydderurter, fx persille eller koriander
3 spsk Smagsneutral olie - til stegning

Sådan gør du

  • Skær løgene i tynde skiver, vend dem med fint salt og kom dem i en sigte. Lad sigten hænge over en skål eller køkkenvask, så evt. væske kan dryppe af. Løgene bliver lidt blødere i strukturen af at blive saltet.
  • Rør yoghurt, kikærtemel, karrypasta og salt sammen.
  • Kram løgene fri for væde og tilsæt dem til yoghurtblandingen.
  • Dræn kikærterne og skyl dem i koldt vand. Tilsæt hele kikærter, kål og krydderurter til blandingen og rør det godt sammen.
  • Varm en pande op med olie og steg de 15-20 små fritters ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - vend dem af og til, så de får stegeskorpe. Alt efter størrelsen på din pande, skal de måske steges ad to omgange.

Du kan bruge hvilken som helst kål i kikærte fritters. Finthakket mynte vil også være lækkert. Kikærte fritters kan genopvarmes i ovnen eller i airfryer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4351 kJ / 1040 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,9 g
Protein: 19,6 % 5,3 g
Kulhydrat: 47,3 % 12,9 g
Fedt: 33,1 % 4,1 g
Relateret video Krydrede kikærtedeller - spis med dip eller som tilbehør til en curry.

https://www.arla.dk/opskrifter/kikarte-fritters/