Kikærte fritters
45 min
•
Kikærte fritters er en lækker måde at få spist flere bælgfrugter på. Disse kikærte fritters består af hele kikærter, grøntsager og er dejlige spicy. Hvor stærke de skal være, kan du selv styre ved at skrue op eller ned for mængden af karrypasta. Prøv vores udgave af panisse - eller kikærte fritters - du kan bruge dem på flere måder. Fx som snack med en lækker dip, som tilbehør til fx en varm curry eller du kan lade dem spille hovedrollen og servere dem med en frisk salat, chutney og lunt naanbrød.
Ingredienser
1
Stort løg
|
|
---|---|
½ tsk
Fint salt
|
|
200 g
Græsk yoghurt
|
|
1½ dl
Kikærtemel eller anden ærtemel
|
|
2 spsk
Revet frisk ingefær
|
|
1 spsk
Rød karrypasta
|
|
1½ tsk
Stødt koriander
|
|
½ tsk
Stødt gurkemeje
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
100 g
Finthakket spidskål eller gulerod
|
|
1 dl
Finthakkede krydderurter, fx persille eller koriander
|
|
3 spsk
Smagsneutral olie - til stegning
|
Sådan gør du
Du kan bruge hvilken som helst kål i kikærte fritters. De ville også smage godt med finthakket mynte. Kikærte fritters kan genopvarmes i ovnen eller i airfryer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4436 kJ / 1060 kcal
Næringsindhold pr. 100g
455 kJ / 109 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4 g |
Protein: | 19,6 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 47,3 % | 12,7 g |
Fedt: | 33,1 % | 4,1 g |
Relateret video
Krydrede kikærtedeller - spis med dip eller som tilbehør til en curry.