Kikærte fritters
45 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Kikærte fritters er lidt som at få en vegetarisk karryret, bare i form at små stegte deller - lidt spicy og med varme krydderier, og helt ideel at dyppe i kold raita eller sød chilisauce. Du kan også spise dem med en frisk salat, chutney og lunt naanbrød.
Ingredienser
2
Løg
|
|
---|---|
½ tsk
Fint salt
|
200 g
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
1½ dl
Kikærtemel eller anden ærtemel
|
|
1 spsk
Rød karrypasta
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 240 g)
|
|
100 g
Finthakket spidskål eller gulerod
|
|
1 dl
Finthakkede krydderurter, fx persille eller koriander
|
|
3 spsk
Smagsneutral olie - til stegning
|
Sådan gør du
Du kan bruge hvilken som helst kål i kikærte fritters. Finthakket mynte vil også være lækkert. Kikærte fritters kan genopvarmes i ovnen eller i airfryer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4351 kJ / 1040 kcal
Næringsindhold pr. 100g
462 kJ / 110 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,9 g |
Protein: | 19,6 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 47,3 % | 12,9 g |
Fedt: | 33,1 % | 4,1 g |
Relateret video
Krydrede kikærtedeller - spis med dip eller som tilbehør til en curry.
