Kartoffelsuppe med porrer
&format=webp)
Klassisk kartoffelsuppe med porrer toppet med sprøde bacontern. Vores opskrift på hjemmelavet kartoffelsuppe er klar på kun 30 minutter og kræver kun få ingredienser - perfekt til hverdage, hvor aftensmaden gerne må være både nem og lækker. Kartoffel-porrer suppe smager varmt og hyggeligt – og så er den en sikker vinder hos både børn og voksne.
Ingredienser
Suppe
10 g
Smør
|
|
---|---|
1
Grofthakket løg (ca. 75 g)
|
|
500 g
Kartofler i små tern
|
|
3
Porrer i ringe - den hvide del (ca. 375 g)
|
|
¾ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde 8% eller 15%
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Bacondrys
150 g
Bacon
|
|
---|---|
1
Grofthakket porre - den grønne del (ca. 150 g)
|
Pynt
Brøndkarse
|
---|
Tilbehør
240 g
Groft brød - evt. ristet
|
---|
Sådan gør du
Suppe
Bacondrys
Servering
Du kan skrue op og ned for kartofler og porrer - mængderne behøver ikke være præcise, og du kan justere med vand og/eller fløde, hvis du synes suppen er for tyk. Hvis du gerne vil have mere smag i suppen, kan du bruge friske eller tørrede krydderurter eller måske cayennepeber eller chili. Du kan også prøve denne spændende kartoffelsuppe , med ny knasende topping.
Suppen kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9018 kJ / 2155 kcal
Næringsindhold pr. 100g
383 kJ / 92 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 12,3 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 44,5 % | 10 g |
Fedt: | 43,2 % | 4,5 g |
Se hvordan du laver en klassik hjemmelavet kartoffelsuppe med porrer og bacon i denne video.
