Kartoffelsalat med grillede jordbær

Kartoffelsalat med grillede jordbær

30 min
Jordbær kan man næsten ikke få nok af.... så brug dem også, som her, i en let kartoffelsalat, hvor de både giver saftighed, sødme og syre.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat-med-grillede-jordbar/

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre. Vend kartoflerne med olie, eddike, salt og peber.
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Form kødet til 4 flade bøffer, grill dem ca. 3 min. på hver side og drys med salt og peber. Tag bøfferne op og hold dem varme. Del jordbærrene i halve og grill dem ca. 2 min. på snitfladen, lige inden serveringen.
  • Anret de let afkølede kartofler i et fad sammen med ærter, ærteskud, løg og grillede jordbær. Mos osten let og drys den over salaten. Server salaten sammen med de lune grillede hakkebøffer.
Energiindhold for hele retten:

7625 kJ / 1822 kcal

Næringsindhold pr. 100g

282 kJ / 67 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 29,8 % 5 g
Kulhydrat: 38,5 % 6,4 g
Fedt: 31,7 % 2,4 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

1 kg Skrubbede nye kartofler
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
1 spsk Rapsolie
2 spsk Eddike, fx hyldeblomsteddike
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Hakket grisekød, kyllingekød, eller oksekød (ca. 6% fedt)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
250 g Rensede jordbær
300 g Ærter
2 dl Ærteskud
½ Finthakket rødløg (ca. 50 g)
100 g Salatost i tern