Kartoffelsalat med butter beans

Kartoffelsalat med butter beans

30 min
Nem opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat med butter beans. Dette er en klassisk kartoffelsalat, hvor der er tilføjet butter beans, som bidrager med en ekstra smag, større mæthedsfølelse og konsistens. Kartoffelsalat med butter beans kan spises uden en masse tilbehør - men du kan også servere den til frikadeller eller sommerens grillmenu.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat-med-butter-beans/

Sådan gør du

Kartoffelsalat med butter beans
  • Bland fraiche, løg, persille, dild, dijonsennep, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til.
  • Skær kartoflerne i tern og radiserne i skiver.
  • Vend kartofler, butter beans og radiser i dressingen.
  • Lad kartoffelsalaten trække tildækket i køleskabet mindst 1/2 time.
  • Pynt med persille og dild.

Tørrede bønner, som du selv udbløder og koger, har mere struktur. Udblød og kog evt. en stor portion bønner og frys dem ned, så slipper du for forberedelsen næste gang.

Energiindhold for hele retten:

3355 kJ / 802 kcal

Næringsindhold pr. 100g

289 kJ / 69 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 17,7 % 3 g
Kulhydrat: 63 % 10,7 g
Fedt: 19,3 % 1,5 g

Ingredienser

Kartoffelsalat med butter beans
2½ dl Fraiche
3 spsk Skalotteløg
3 spsk Persille
2 spsk Frisk dild
2 tsk Dijonsennep
1½ tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Kogte små kartofler
1 dåse Skyllede og drænede butterbeans (ca. 240 g)
100 g Radiser
Pynt
Dildkviste og hakket persille