Kartoffelpande med svampe
Skal du have kødfri dag er kartoffelpande med svampe en ideel ret til aftensmaden. Kartoffelpande med svampe får endnu mere dybde i smagen af de tørrede kantareller, som bliver brugt som krydderi og som er med til at booste umamismagen. Umami er den 5 grundsmag, hvis navn stammer fra japansk og som betyder velsmag. Det er ofte forbundet med smagen af protein, som vi jo mest forbinder med kød. Men råvarer som tomater, kartofler og ikke mindst svampe (som alle indgår i kartoffelpande med svampe) er også rige på umamismag.
Ingredienser
Kartofler
½ liter
Vand
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
650 g
Små, faste kartofler, fx nix pille
|
Tomater på stilk
400 g
Cherrytomater eller blommetomater på stilk
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kartoffelpande
20 g
Smør
|
|
---|---|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
450 g
Champignoner i halve og kvarte
|
|
3 spsk
Finthakkede tørrede kantareller
|
|
3 spsk
Kogende vand
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 tsk
Saucejævner
|
|
1 dl
Klippet frisk purløg
|
Tilbehør
240 g
Speltbrød
|
---|
Sådan gør du
Kartofler
Tomater på stilk
Kartoffelpande
I stedet for brød, kan du servere stegte skinkeschnitzler, skinkemignon eller hakkebøffer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7719 kJ / 1845 kcal
Næringsindhold pr. 100g
274 kJ / 65 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 13,1 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 64 % | 10,3 g |
Fedt: | 22,9 % | 1,7 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.