I stedet for at smide kartoffelskrællerne ud, kan du bruge dem til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt, inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag på plader med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, ca. 15 min. ved 175° - varmluft, til de er gyldne og sprøde.
7545 kJ / 1803 kcal
206 kJ / 49 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 11,2 % | 1,3 g |
Kulhydrat: | 61,2 % | 7,4 g |
Fedt: | 27,6 % | 1,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1¼ kg
Melede kartofler i grove stykker
|
|
3 dl
Mælk
|
|
40 g
Smør
|
|
2 tsk
Groft salt
|
20 g
Smør
|
|
---|---|
450 g
Champignoner i skiver
|
|
3
Løg i halve skiver (ca. 200 g)
|
|
2
Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
|
|
1 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ spsk
Mild, grov sennep
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
---|
100 g
Syltede agurker eller rødbeder
|
---|