Kartoffelmedaljer
1 time 35 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
&format=webp)
Mangler du en opskrift på et lækkert kartoffeltilbehør til gæstemiddagen? Prøv disse kartoffelmedaljer som både er virkelig lækre og kan forberedes i god tid. Kombinationen af sprød og blød kartoffel gør medaljerne virkeligt lækre og de overrasker på den gode måde.
Ingredienser
4
Store bagekartofler (ca. 850 g)
|
|
---|---|
½
Knoldselleri i grove stykker
|
|
½
Pastinak i grove stykker
|
|
1 liter
Vand
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 spsk
Smeltet smør
|
|
---|---|
25 g
Fintrevet parmigiano reggiano
|
Pynt
Havsalt og groftkværnet peber
|
---|
Sådan gør du
Kartoffelmedaljerne kan laves et par timer i forvejen og lunes lige inden serveringen. Du kan undlade pastinak og udelukkende anvende knoldselleri.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4638 kJ / 1109 kcal
Næringsindhold pr. 100g
197 kJ / 47 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 11,6 % | 1,3 g |
Kulhydrat: | 70,1 % | 8,1 g |
Fedt: | 18,3 % | 1 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
