Frittata
30 min
&format=webp)
Her får du opskriften på en skøn frittata - en italiensk æggekage med kartofler. Frittata er nemt at lave og egner sig perfekt som både frokost og aftensmad. Denne opskrift på frittata er med kartoffel og spinat, men du kan sagtens variere fyldet med de grøntsager, som du lige har i køkkenskuffen. Vi topper herligheden med frisk spinat og forårsløg vendt i balsamico - og så serverer vi æggekagen med groft rugbrød. Frittata tilberedes færdigt i ovnen, så husk at bruge en pande, der kan tåle at komme i ovnen.

Ingredienser
4 personer
Frittata
2 Finthakkede løg (ca. 150 g) | |
---|---|
600 g Skrællede kartofler i mindre tern | |
30 g Smør | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
50 g Babyspinatblade | |
100 g Salatost |
8 Æg | |
---|---|
1 dl Mælk | |
½ tsk Fintrevet muskatnød | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
Grøn topping
50 g Babyspinatblade | |
---|---|
½ bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 75 g) | |
1 tsk Balsamico glaze | |
Friskkværnet peber |
Hertil
240 Groft rugbrød |
---|
Sådan gør du
Frittata
Grøn topping
Bedømmelse
Denne opskrift på frittata er med kartoffel og spinat, men du kan sagtens variere fyldet med de grøntsager, som du lige har i køkkenskuffen - fx broccoli, squash eller tomater.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9094 kJ / 2174 kcal
Næringsindhold pr. 100g
498 kJ / 119 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 18,6 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 43,9 % | 12,9 g |
Fedt: | 37,5 % | 5 g |