Kanelsnegle

1 time 10 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Kanelsnegle

Hjemmebagte kanelsnegle er noget af det hyggeligste - især når de er bløde, snaskede og fyldt med brun farin og kanel. Her får du en nem opskrift, hvor du bare skal rulle, snitte og bage. Top med glasur, og servér dem lune til morgenbordet, eftermiddagskaffen eller som en lækker overraskelse i madpakken. Sneglene holder sig saftige længe, hvis de da ikke bliver spist med det samme.

Ingredienser

Kanelsnegle

100 g Smør
2½ dl Mælk
25 g Gær
2 Æg
600 g Hvedemel (ca. 8½ dl)
2 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Groft salt

Remonce

200 g Blødt smør
200 g Brun farin
1 spsk Stødt kanel
Sammenpisket æg til pensling

Glasur

2 dl Flormelis
1½ spsk Vand
Evt. kakaopulver

Sådan gør du

Kanelsnegle

  • Smelt smørret og hæld det i mælken. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Remonce

  • Rør smør, farin og kanel godt sammen.

Sådan laver du kanelsneglene

  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 30 x 50 cm). Smør remoncen ud på dejpladen.
  • Rul dejpladen fra den lange side til en roulade, og skær ca. 25 kanelsnegle.
  • Læg sneglene i en bradepande med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen. Lad kanelsneglene efterhæve tildækket i 15 min.
  • Pensl med æg og bag kanelsneglene midt i ovnen 10-12 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Lad kanelsneglene afkøle lidt og pynt med glasur.

Hvis du sætter alle 25 kanelsnegle i en almindelig bradepande, så står de lidt tæt og vil vokse en smule sammen under bagning. Hvis du ønsker helt runde kanelsnegle, som ikke er vokset sammen i kanterne, så fordel de 25 kanelsnegle på 2 bageplader i stedet for.

Hvis du vil servere nybagte kanelsnegle på morgenbordet, så halver mængden af gær og lad kanelsneglene efterhæve i køleskabet natten over. Næste morgen sætter du kanelsneglene på køkkenbordet, mens ovnen varmer op. Herefter bages kanelsneglene som angivet i opskriften.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

24217 kJ / 5788 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1480 kJ / 354 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,4 % 4,7 g
Kulhydrat: 53,8 % 46,8 g
Fedt: 40,8 % 16,3 g
Relateret video Kanelsnegle

Se hvordan du laver kanelsnegle her. De bedste kanelsnegle er de hjemmelavede - nybagte, bløde og snaskede! Disse nemme kanelsnegle egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag de lækre kanelsnegle og server dem nybagte med glasur.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kanelsnegle/