Kalvemørbrad med svampesauce

Kalvemørbrad med svampesauce

1 time
Kalvemørbrad med svampesauce er forkælelse på højt plan. Denne kalvemørbrad i ovn skal først brunes på en pande og steger så færdig i ovnen. Det giver en dejlig mør kalvemørbrad som er stegt perfekt. Det er skønt at kunne servere gæstemad med kalvemørbrad - særligt når du kan servere verdens bedste svampesovs til. Der er mange muligheder for spændende tilbehør - led blot blandt de forskellige kartoffel- og grøntsagsvarianter.
https://www.arla.dk/opskrifter/kalvemorbrad-med-svampesauce/

Sådan gør du

Stegetid :

Ca. 20 - 25 min. ved 200° - traditionel ovn. Kødets centrumstemperatur skal være ca. 60 - 62°

Kalvemørbrad
  • Lad smørret blive gyldent på en pande.
  • Steg mørbraden ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side.
  • Tag mørbraden af panden og drys med salt og peber.
  • Kom den i et ovnfast fad og steg den midt i ovnen.
Svampesauce
  • Svits svampene i stegeskyen på panden ca. 1 min. og hæld dem i en gryde.
  • Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden.
  • Tilsæt fløde og bring blandingen i kog.
  • Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min.
  • Smag til med portvin, salt og peber. Tilsæt evt. kulør.

Der er rigeligt kød til 6 personer, så gem resterne og brug til et godt stykke rugbrød dagen efter.

Energiindhold for hele retten:

14626 kJ / 3496 kcal

Næringsindhold pr. 100g

664 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 30,1 % 11,8 g
Kulhydrat: 4,5 % 1,8 g
Fedt: 64,4 % 11,5 g
Alkohol: 1 %
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Kalvemørbrad
50 g Smør
1 Pudset kalvemørbrad (ca. 1½ kg)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Svampesauce
150 g Østershatte i strimler
150 g Markchampignoner i kvarte
1 dl Grøntsagsbouillon
½ liter Piskefløde eller madlavningsfløde
2 spsk Saucejævner
2 spsk Tør, hvid portvin
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Evt. kulør