Du kan med fordel lade retten stå fra den ene til den anden dag i køleskabet. Så udvikler den skønne smag sig endnu mere.
I stedet for kalvebov kan du bruge oksebov. Okseboven skal koge ca. 2 timer inden du tilsætter bønner - tjek at retten ikke koger tør, hvis du koger den ekstra time, og spæd evt. op med 1 dl vand eller 2 undervejs.
27790 kJ / 6642 kcal
414 kJ / 99 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 36,6 % | 8,9 g |
Kulhydrat: | 19,8 % | 4,8 g |
Fedt: | 43,6 % | 4,9 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
500 g
Tørrede bønner, fx butterbeans
|
|
---|---|
2 liter
Vand til iblødsætning
|
2 kg
Kalvebov uden ben
|
|
---|---|
60 g
Smør
|
|
500 g
Løg i halve eller kvarte
|
|
1 dåse
Flåede tomater
|
|
3,3 dl
Pilsnerøl
|
|
1 spsk
Honning
|
|
4 tsk
Groft salt
|
|
2
Laurbærblade
|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
10 stilke persille
|
8
Kålpølser (ca. 650 g)
|
---|
Grofthakket persille
|
---|
Landbrød eller 1½ kg kogte, skrællede kartofler
|
---|