Kalkunschnitzel med champignonsauce
30 min

Lækker og dejlig hverdagsret - kalkunschnitzel med champignonsauce. Den cremede champignonsauce føles måske lidt luksuriøs som hverdagsret med piskefløde i saucen. Men det er efter princippet "lidt men godt", da der kun bliver brugt 1 dl fløde i en opskrift til 4 personer. Mere skal der ikke til for at få den cremede sauce. Server kalkunschnitzel med champignonsauce sammen med dampede grøntsager og enten, ris, pasta eller kartofler.

Ingredienser
4 personer
Kalkunschnitzler
4 Kalkunschnitzler (ca. 500 g) | |
---|---|
4 spsk Hvedemel | |
½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
40 g Smør | |
2 Citroner (usprøjtede) i halve |
Champignonsauce
225 g Champignoner i kvarte | |
---|---|
2 dl Hønsebouillon | |
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde | |
Friskkværnet peber | |
1½ spsk Saucejævner |
Tilbehør
400 g Dampede blandede grøntsager, fx slikærter og broccoli | |
---|---|
4 dl Ris, 500 g frisk pasta eller 1 kg kartofler - koges |
Sådan gør du
Kalkunschnitzler
Champignonsauce
Bedømmelse
I stedet for kalkunschnitzler, kan du bruge 4 kyllingefileter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11369 kJ / 2717 kcal
Næringsindhold pr. 100g
435 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 24,4 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 46,1 % | 11,8 g |
Fedt: | 29,5 % | 3,5 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.