Juleskinke med sennepsgratinering

3 timer 35 min
Arbejdstid: 20 min
Juleskinke med sennepsgratinering

Kombinationen af skinke og sennep er skøn - server den med hvidkålssalat eller stuvet grønkål og brune kartofler.

Ingredienser

1 Røget skinke

Sennepsgratinering

1 dl Sennep
1½ spsk Sukker
2 Æggeblommer
4½ spsk Rasp

Sådan gør du

  • Læg skinken, stadig i nettet, med sværen op i et ovnfast fad. Stik et termometer midt i skinkens tykkeste del.
  • Steg skinken nederst i ovnen Ca. 2 timer og 50 min. ved 125° - traditionel ovn. Tag stegen ud når centrumstemperaturen er 70° - så er den saftigst og bedst.
  • Lad den køle af og fjern nettet og sværen.

Sennepsratinering

  • Læg den afkølede skinke i et ovnfast fad.
  • Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken.
  • Strø lidt rasp over.
  • Stil skinken i ovnen til den har fået en fin farve ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen et par gange, så bliver den ekstra sprød.

Du kan også stege stegen indpakket i alufolie ved 175° - traditionel ovn.

Skinken kan serveres sammen med hvidkålssalat, stuvet spinat, stuvet grønkål, coleslaw eller brunede kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2056 kJ / 491 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1099 kJ / 263 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11,2 % 7,2 g
Kulhydrat: 54,8 % 35,5 g
Fedt: 34 % 10,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/juleskinke-med-sennepsgratinering/