Julepizza
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
&format=webp)
En utraditionel julepizza med nogle af december måneds bedste råvarer - and, grønkål, figner og æbler. Julepizzaen får bugt med julens rester på bedste madspildsmanér. Og måske bliver det en ny julefavorit? Servér julepizzaen som hovedret eller udskåret som snacks til et glas vin eller et køligt glas gløgg drink.
Ingredienser
Pizzadej
1¾ dl
Vand
|
|
---|---|
10 g
Gær
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Hasselnøddeolie eller neutral olie, fx rapsolie
|
|
75 g
Fuldkornshvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
Stegt andebryst
1
Andebryst med skind (ca. 300 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
250 g
Kvark eller creme fraiche
|
|
---|---|
100 g
Tørrede figner i skiver
|
|
3
Røde æbler i halve, tynde skiver, fx gloster (ca. 300 g)
|
|
50 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sprød grønkål
300 g
Friske grønkålsblade
|
|
---|---|
2 tsk
Æbleeddike
|
|
1½ spsk
Hasselnøddeolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Pynt
Små tern af æbler
|
---|
Sådan gør du
Pizzadej
Stegt andebryst
Sprød grønkål
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10370 kJ / 2479 kcal
Næringsindhold pr. 100g
582 kJ / 139 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 23 % | 7,9 g |
Kulhydrat: | 51,5 % | 17,6 g |
Fedt: | 25,5 % | 4 g |
