Julecheesecake
&format=webp)
Julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen - så er den gode julestemning helt sikkert i hus! Denne julecheesecake kan du nemt gå hen og blive afhængig af at lave hvert år i december... Julecheesecaken er fantastisk lækker og konsistensen silkeblød - lige som en cheesecake skal være. Denne julecheesecake rummer mange af julens essentielle smagselementer - pebernødder, brændte mandler og gløgg. Er du ikke vild med gløgg, så server julecheesecaken med en gelé af solbærsaft på toppen. Julecheesecaken er også skøn uden gelélåg.

Ingredienser
Pebernøddebund
300 g Pebernødder | |
---|---|
50 g Digestive kiks | |
150 g Smør - smeltet |
Lagkageplast (ca. 8 cm bred) |
---|
Fromage
4 blade Husblas | |
---|---|
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde | |
125 g Sukker (ca. 1½ dl) | |
¼ liter Piskefløde | |
1 spsk Appelsinskal (usprøjtet) | |
200 g Flødeost | |
¼ liter Creme fraiche | |
2 spsk Friskpresset appelsinsaft |
Gløgggelé
2 blade Husblas | |
---|---|
2 dl Gløgg |
Pynt
100 g Grofthakkede brændte mandler | |
---|---|
Guldstøv |
Sådan gør du
Pebernøddebund
Fromage
Gløgggelé
Sådan anretter du kagen
Du kan også lave en solbærgele på toppen af julecheesecaken - i stedet for gløggeléen. Erstat de 2 dl gløgg med 2 dl koncentreret solbærsaft.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24647 kJ / 5891 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1476 kJ / 353 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 4,8 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 29,7 % | 25,8 g |
Fedt: | 63,6 % | 25,3 g |
Alkohol: | 1,9 % |
Se hvordan du laver den lækre julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen i denne video.