Ispinde med ruby chokolade

Ispinde med ruby chokolade

4 timer 45 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Hjemmelavede ispinde af vaniljeis overtrukket med den smukke lyserøde ruby chokolade. Ruby chokoladen er helt naturlig intens lyserød. Ispindene kan selvfølgelig overtrækkes med alle typer chokolade - men den lyserøde ruby chokolade har en helt særlig frugtagtig sødme og en skøn farve.
https://www.arla.dk/opskrifter/ispinde-med-ruby-chokolade/

Sådan gør du

Vaniljeis
  • Pisk blommer og sukker i ca. 2 min. til en luftig æggesnaps.
  • Bring fløden i kog i en lille tykbundet gryde med vaniljestangen.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt æggesnapsen til den varme fløde under piskning.
  • Varm iscremen op til lige under kogepunktet ved jævn varme i ca. 2 min - pisk hele tiden og hold øje med hvornår iscremen tykner. Iscremen må ikke koge.
  • Sigt iscremen og lad den afkøle.
  • Hæld iscremen i forme (ca. 8 stk.) og sæt pinde i. Stil dem tildækkede i fryseren i 3-4 timer - eller gerne til næste dag.
Chokoladeovertræk
  • Tag ispindene ud af formene og placér dem på en bakke i fryseren - så de er klar til at blive overtrukket.
  • Smelt chokoladen og hæld den i et højt glas.
  • Dyp ispindene heri - en ad gangen - og drys straks med frysetørret hindbær.
  • Læg ispindene tilbage i fryseren indtil serveringen.

I stedet for Ruby chokolade kan du overtrække ispindene med hvid chokolade rørt op med med hindbærstøv. Smelt 200 g hvid chokolade og rør 2 tsk hindbær støv (eller blendet frysetørret hindbær) heri. Dette giver den hvide chokolade en smuk lyserød farve med lidt nister. Du får et resultat som minder om Ruby chokoladen i både farve og smag.

Energiindhold for hele retten:

14050 kJ / 3358 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1653 kJ / 395 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 4,7 % 4,6 g
Kulhydrat: 24,3 % 23,6 g
Fedt: 71 % 31,7 g
Relateret video
Ispinde med ruby chokolade

Ingredienser

Vaniljeis
4 Æggeblommer
1 dl Sukker (ca. 85 g)
½ liter Piskefløde
1 Flækket vaniljestang
Chokoladeovertræk
200 g Grofthakket ruby chokolade (lyserød chokolade)
Pynt
Frysetørrede hindbær