Iskager med marinerede bær

Iskager med marinerede bær

2 timer 15 min
Arbejdstid: 1 time 10 min
Fryseegnet
Iskagerne kan du lave i god tid. De er lækre og fulde af dejlig smag... og får et friskt og knasende modspil fra passionsfrugt, vanilje og røde bær.
https://www.arla.dk/opskrifter/iskager-med-marinerede-bar/

Sådan gør du

Brownie-bunde
  • Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af.
  • Pisk æg og farin til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel og kakao og vend det i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding i.
  • Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir (ca. 20 x 24 cm) og bag kagen midt i ovnen ca. 25 min. ved 175°.
  • Lad kagen køle af og stik 6 bunde ud (ca. 7 cm i diameter) og flæk dem forsigtigt.
  • Kugl isen op til 6 kugler. Tryk forsigtigt iskuglerne lidt flade, så de passer til størrelsen på brownie-bundene.
  • Læg 2 bunde sammen om en iskugle - sammenlægningen må gerne gå hurtigt, så isen ikke smelter.
  • Frys iskagerne.
Passions-marinerede bær
  • Del passionsfrugterne og skrab kødet (ca. ½ dl) ud i en lille gryde. Tilsæt appelsinsaft.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem godt med sukkeret. Kom sukker og vaniljekorn i gryden og bring blandingen i kog.
  • Kog marinaden ved kraftig varme og under omring i ca. 1½ min.
  • Hæld marinaden i en skål, vend bærrene i og lad dem køle af.
  • Stil brownie-iskagerne i køleskabet 20-25 min. før I skal spise dem.
  • Anret nogle af de marinerede bær på 4 tallerkener og stil en brownie-iskage på hver tallerken.
  • Server de sidste 2 iskager (evt. i halve) og resten af frugten til 2. servering.

Resterne af brownie-bundene kan spises sammen med en hyggelig kop kaffe, mens du laver mad.

Energiindhold for hele retten:

15262 kJ / 3648 kcal

Næringsindhold pr. 100g

929 kJ / 222 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,4 % 3 g
Kulhydrat: 49,1 % 26,9 g
Fedt: 45,5 % 11,4 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Brownie-bunde
125 g Smør
75 g Grofthakket mørk chokolade
2 Æg
150 g Brun farin (ca. 2½ dl)
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
2 spsk Kakaopulver
1 liter Vaniljeflødeis, evt. med røde bær eller bærsauce
Passions-marinerede bær
3 Modne passionsfrugter
1 dl Friskpresset appelsinsaft
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 spsk Sukker
400 g Friske blandede bær, fx hindbær, jordbær, blåbær og brombær
Pynt
Mynteblade eller citronmelisse
Knust rød krymmel