Iskaffe med havredrik

Iskaffe med havredrik

15 min
Arbejdstid: 10 min
Dejlig læskende iskaffe med havredrik. Denne opskrift på iskaffe med havredrik kræver, at du giver dig i kast med karamelkogningens kunst, men den er hurtig at lave og resultatet er en dejlig sød hjemmelavet vaniljesirup. Du kan med fordel lave en større portion sirup, når du er i gang - den kan holde sig længe.
https://www.arla.dk/opskrifter/iskaffe-med-havredrik/

Sådan gør du

  • Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved jævn varme til det er gyldent.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt vand og vaniljesukker.
  • Sæt gryden tilbage på varmen og rør til sukkerklumperne er opløst og til massen er en tyndtflydende karamel.
  • Tilsæt kaffe og lad blandingen køle af.
  • Fordel isterningerne i 4 høje glas og hæld den søde kaffe henover.
  • Fordel havredrikken i glassene og server.

Det er en god idé at lave en større portion sirup, når du er i gang. Siruppen kan hældes på flaske og holde sig længe. Den hjemmelavede sirup kan erstattes af færdigkøbt sirup, evt. med andre smage.

Energiindhold for hele retten:

2855 kJ / 682 kcal

Næringsindhold pr. 100g

259 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 3,8 % 0,6 g
Kulhydrat: 80,6 % 12,3 g
Fedt: 15,6 % 1,1 g

Ingredienser

¾ dl Sukker
¾ dl Vand
½ tsk Vaniljesukker
4 Espressoshots eller meget stærk kaffe (ca. 1½ dl)
8 dl Kold havredrik
8 Store isterninger