Naanbrød

Indisk naanbrød er det lækreste tilbehør at dyppe i de krydrede og varme saucer i butter chicken, chicken korma, tikka masala eller dahl. Det lækre naan har en sprød skorpe og et blødt indre. Nyd dem varme smurt med med hvidløgssmør (garlic naan) eller bare, som de er. Opskriften er både nem og hurtig at lave - og de hjemmebagte naanbrød smager endnu bedre end dem, du kan købe.
Ingredienser
Naanbrød
375 g
Hvedemel
|
|
---|---|
1 tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Vand
|
|
1 dl
Yoghurt 10%
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
Variation - garlic naan
Grofthakket bredbladet persille
|
|
---|---|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
20 g
Smeltet smør
|
Sådan gør du
Naanbrød
Variation - garlic naan
Du kan bage dine naanbrød i ovnen i stedet for at stege dem. Forvarm ovnen til 250°. Lad en bageplade stå i ovnen og blive varm. Form brødene som nævnt i opskriften, og læg dem på bagepapir. Træk bagepapiret over på den varme bagepladen og bag brødene i ca. 6-7 min. Du kan bage brødene i god tid og lune dem på fx en brødrister inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7143 kJ / 1707 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1144 kJ / 273 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 8,7 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 67,3 % | 45,3 g |
Fedt: | 24 % | 7,4 g |
