Naanbrød
Det klassiske indiske naanbrød kan du nemt lave selv i stegepanden. Naan (persisk: Nãn betyder brød) er et fladt hvedebrød, som er meget brugt i indisk madlavning. Naanbrød bliver også brugt som en ske, til at spise maden med. Nyd det hjemmebagte naanbrød lunt med smør eller olie, eller server det, smurt med hvidløgssmør og persille - garlicnaan. Et dejligt nybagt naanbrød er et lækkert tilbehør fx til dahl eller Tikka masal
Ingredienser
Naanbrød
375 g
Hvedemel
|
|
---|---|
1 tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Vand
|
|
1 dl
Græsk yoghurt
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
Variation - garlic naan
Grofthakket bredbladet persille
|
|
---|---|
2
Finthakket fed hvidløg
|
|
20 g
Smeltet smør
|
Sådan gør du
Naanbrød
Variation - garlic naan
Du kan bage dine naanbrød i ovnen i stedet for at stege dem. Forvarm ovnen til 250°. Lad en bageplade stå i ovnen og blive varm. Form brødene som nævnt i opskriften, og læg dem på bagepapir. Træk bagepapiret over på den varme bagepladen og bag brødene i ca. 6-7 min. Du kan bage brødene i god tid og lune dem på fx en brødrister inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7147 kJ / 1708 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1145 kJ / 274 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 8,7 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 67,3 % | 45,3 g |
Fedt: | 24 % | 7,4 g |