Indbagt laks med salsa verde og spinatsalat
45 min

Indbagt laks i filodej med salsa verde og sprød spinatsalat med quinoa. En smagfuld ret, der emmer af sundhed og er en fryd for øjet!

Ingredienser
4 personer
Salsa verde
2 dl Basilikumblade | |
---|---|
2 dl Babyspinatblade | |
½ dl Olivenolie | |
2 spsk Rødvinseddike | |
1 spsk Kapers | |
2 Små pillede fed hvidløg | |
50 g Daggammelt franskbrød | |
½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
4 plader Filodej (ca. 125 g) | |
---|---|
4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g) | |
1 Æggeblomme - til pensling | |
½ spsk Sorte sesamfrø |
Spinatsalat
100 g Skyllede babyspinatblade | |
---|---|
2 Syrlige, røde æbler skåret i tynde skiver (ca. 250 g) | |
1 Lille rødløg skåret i tynde skiver (ca. 75 g) | |
50 g Quinoa - koges og afkøles | |
200 g Salatost i tern |
Pynt
Frisk basilikum |
---|
Tilbehør
240 g Groft flute |
---|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.
Salsa verde
Spinatsalat
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14149 kJ / 3382 kcal
Næringsindhold pr. 100g
812 kJ / 194 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 21,3 % | 10,2 g |
Kulhydrat: | 32,8 % | 15,7 g |
Fedt: | 45,9 % | 10,1 g |