Indbagt laks med salsa verde og spinatsalat

45 min
Indbagt laks med salsa verde og spinatsalat

Indbagt laks i filodej med salsa verde og sprød spinatsalat med quinoa. En smagfuld ret, der emmer af sundhed og er en fryd for øjet!

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/indbagt-laks-med-salsa-verde-og-spinatsalat/

Ingredienser

4 personer

Salsa verde

2 dl Basilikumblade
2 dl Babyspinatblade
½ dl Olivenolie
2 spsk Rødvinseddike
1 spsk Kapers
2 Små pillede fed hvidløg
50 g Daggammelt franskbrød
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 plader Filodej (ca. 125 g)
4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g)
1 Æggeblomme - til pensling
½ spsk Sorte sesamfrø

Spinatsalat

100 g Skyllede babyspinatblade
2 Syrlige, røde æbler skåret i tynde skiver (ca. 250 g)
1 Lille rødløg skåret i tynde skiver (ca. 75 g)
50 g Quinoa - koges og afkøles
200 g Salatost i tern

Pynt

Frisk basilikum

Tilbehør

240 g Groft flute

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Salsa verde

  • Skyl basilikum og spinat, lad det dryppe godt af i en sigte og kom det i en skål.
  • Tilsæt olie, eddike, kapers og hvidløg.
  • Blend blandingen groft med en stavblender.
  • Smuldr brødet i små stykker og tilsæt det.
  • Blend kortvarigt til en grov salsa verde - man må gerne kunne se de forskellige ingredienser i blandingen.
  • Tilsæt salt og peber, og smag til.
  • Læg de 4 filodejsplader oven på hinanden og klip dem i 4 lige store stykker (ca. 9 x 10 cm).
  • Placer et stykke laks midt på en af filodejsbunkerne.
  • Fordel ca. 1 spsk salsa verde på laksen og luk filodejspakken ved at folde siderne sammen om laksen.
  • Vend pakken med lukningen nedad.
  • Gentag med resten og pensl pakkerne med æg og drys med sesamfrø og bag pakkerne midt i ovnen.
  • Stil den resterende salsa verde tildækket i køleskabet.

Spinatsalat

  • Læg spinatbladene på et stort fad. Fordel quinoa, æbler, rødløg og salatost herpå og vend salaten forsigtigt sammen. Pynt med basilikumblade. Server spinatsalaten sammen med filodejpakkerne og salsa verde.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14149 kJ / 3382 kcal

Næringsindhold pr. 100g

812 kJ / 194 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 21,3 % 10,2 g
Kulhydrat: 32,8 % 15,7 g
Fedt: 45,9 % 10,1 g