Hytteostpostej og tomatsalat med radiser

1 time 20 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Hytteostpostej og tomatsalat med radiser

Hytteost kan bruges i mange variationer - her er en af dem, hytteostpostej og tomatsalat med radiser.

Ingredienser

450 g Hytteost
½ Groftrevet knoldselleri (ca. 200 g)
3 Finthakkede løg (ca. 200 g)
75 g Grofthakkede usmuttede mandler
2 Æg
2 spsk Hvedemel
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tomatsalat med radiser

400 g Cherrytomater i halve
100 g Radiser i halve skiver eller knoldselleri i tern
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)

Pynt

Brøndkarse

Tilbehør

240 g Landbrød

Sådan gør du

  • Vend hytteost og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Hæld blandingen i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 20 cm).
  • Bag postejen midt i ovnen ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn. Dæk evt. med bagepapir de sidste 10 min. af bagetiden.

Tomatsalat med radiser

  • Anret tomater, radiser og løg i et fad.
  • Pynt salaten med brøndkarse og server den sammen med brød til den varme eller lune hytteostpostej.

Hytteostpostej er et afvekslende indslag i madpakken. Server hytteostpostejen på rugbrød sammen med salatblade og pyntet med brøndkarse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7337 kJ / 1754 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 26,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 42,3 % 9,9 g
Fedt: 31,5 % 3,4 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/hytteostpostej-og-tomatsalat-med-radiser/