Hvid pizza med forårsløg og røget laks

Hvid pizza med forårsløg og røget laks

1 time
Hvid pizza?? Hvad er nu det for noget! Vi har skiftet tomatsaucen ud med cremefraiche - det er anderledes på den gode måde - prøv det!
https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-pizza-med-forarslog-og-roget-laks/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Pizzabund
  • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 30 x 35 cm). Læg dejen på et stykke bagepapir og lad den hæve i ca. ½ time.
  • Træk bagepapiret over på den varme plade og forbag pizzaen midt i ovnen.
Fyld
  • Lad imens smørret smelte i en sautepande, ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt løg, forårsløg, oregano og salt og steg det ved jævn varme i ca. 2 min. - løgene må ikke blive brune.
  • Fordel 1½ dl cremefraiche på den forbagte pizzabund. Fordel løgene herpå og bag pizzaen færdig midt i ovnen.
  • Tag pizzaen ud og fordel feldsalat, asparges, røget laks, resten af cremefraichen og peber på pizzaen.
Energiindhold for hele retten:

8248 kJ / 1971 kcal

Næringsindhold pr. 100g

551 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 13,5 % 4,4 g
Kulhydrat: 47 % 15,2 g
Fedt: 39,5 % 5,9 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Pizzabund
1¾ dl Vand
10 g Gær
1 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
75 g Fuldkornsspeltmel (ca. 1¼ dl)
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
Fyld
25 g Smør
2 Løg i tynde skiver (ca. 200 g)
1 bundt Forårsløg i skrå skiver (ca. 100 g)
1 spsk Finthakkede oreganoblade
1 tsk Groft salt
¼ liter Creme fraiche
½ liter Renset feldsalat
300 g Dampede grønne asparges i mindre stykker
100 g Røget laks i tynde skiver
Friskkværnet peber