Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup

5 timer 10 min
Arbejdstid: 1 time 10 min
Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup

En rigtig flot lagdelt dessert at servere i høje cocktailglas. Skovbærsirup går godt til både den hvide og den mørke chokolademousse.

Ingredienser

Skovbærsirup

200 g Frosne skovbær
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 spsk Vand
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
25 g Hakkede valnøddekerner

Hvid chokolademousse

75 g Hvid chokolade i mindre stykker
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
3 spsk Sukker
3½ dl Piskefløde

Mørk chokolademousse

75 g Mørk chokolade i mindre stykker

Pynt

Høvlet mørk chokolade
Hakkede valnøddekerner

Sådan gør du

Skovbærsirup

  • Kom skovbær, sukker, vand, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde. Kog bærrene ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tag låget af gryden og kog blandingen ind ved kraftig varme, til der er ca. 1¾ dl.
  • Vend valnødderne i og lad skovbærsiruppen køle helt af.
  • Fjern vaniljestangen.

Hvid chokolademousse

  • Smelt den hvide chokolade i en skål i vandbad.
  • Pisk æggehvider og sukker til et sejt marengsskum.
  • Pisk fløden til et let skum - giver ca. 7 dl i alt.
  • Kom ca. 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en skål og vend den hvide chokolade i. Vend derefter ca. 3 dl flødeskum i.

Mørk chokolademousse

  • Smelt den mørke chokolade i en skål i vandbadet.
  • Vend chokoladen i resten af marengsskummet og vend derefter de sidste 3 dl flødeskum i.
  • Kom den mørke mousse i 6 glas (a ca. 2½ dl). Læg forsigtigt 2-3 spsk solbærsirup på moussen.
  • Fordel herefter den hvide mousse i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

  • Pynt de 6 glas chokolademousse med høvlet chokolade og valnødder.

Desserten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11905 kJ / 2845 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1232 kJ / 295 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,5 % 3,2 g
Kulhydrat: 35,2 % 25,5 g
Fedt: 60,3 % 20,1 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-og-mork-chokolademousse-med-skovbarsirup/