Hvid chokoladekage med sprød bund

Hvid chokoladekage med sprød bund

2 timer 20 min
Arbejdstid: 45 min
Prøv denne lækre hvide chokoladekage med en sprød bund af mørdej. Chokoladekagen har et fyld af friske hindbær, lime og mandler.
https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-chokoladekage-med-sprod-bund/

Sådan gør du

Sprød bund
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i mel og flormelis. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
  • Tryk dejen ud i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik dejen med en gaffel og forbag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Hvid chokoladekage
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland smør og fløde og vend det i æggeblandingen.
  • Bland mel, chokolade og mandler og vend det forsigtigt i æggeblandingsen sammen med hindbær, limeskal og -saft.
  • Tag den forbagte bund ud og hæld dejen herpå.
  • Bag kagen færdig midt i ovnen ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Dæk overfladen af kagen med et stykke bagepapir de sidste 15 min. af bagetiden.
  • Lad kagen køle af på en bagerist i ca. ½ time. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af på bageristen.
Pyntning
  • Rør, med et piskeris, flødeost, flormelis og limesaft sammen. Pisk fløden til et fast skum og vend det i flødeostblandingen.
  • Fordel flødeostecremen på kagen og pynt med limeskal og hindbær.

Du kan fryse kagen uden flødeostecreme og pynt på toppen.

Energiindhold for hele retten:

23180 kJ / 5540 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1464 kJ / 350 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 5,8 % 5 g
Kulhydrat: 33,8 % 29,2 g
Fedt: 60,4 % 23,9 g

Ingredienser

75 g Koldt smør
100 g Hvedemel (ca. 1½ dl)
1½ spsk Flormelis
1 tsk Vand
Hvid chokoladekage
3 Æg
150 g Sukker (ca. 1½ dl)
100 g Smør - smeltet
1½ dl Piskefløde
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
150 g Hvid chokolade i mindre stykker
100 g Grofthakkede mandler
125 g Friske hindbær
2½ tsk Limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
50 g Flødeost
3 spsk Flormelis
1 spsk Friskpresset limesaft
1 dl Piskefløde
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
100 g Friske hindbær