Hurtig pasta med okse og rodfrugter
Hurtig pasta med okse og rodfrugter er en kombination af to dejlige, populære retter: spaghetti med kødsauce og gullasch.....og så alligevel helt sin egen. Hurtig pasta med okse og rodfrugter er nemt, hurtigt og fuld af smag. Vi har brugt tomat passata, som er helt glatte hakkede tomater (du kan også bruge almindelige hakkede tomater). Passata er måske noget for dig, hvis du har børn, som ikke er så vilde med klumper i tomater, marmelade og lignende.
Ingredienser
Sauce med okse og rodfrugter
20 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Tynde strimler af okseinderlår eller -klump (stroganoff kød)
|
|
3
Gulerødder i mundrette stykker (ca. 200 g)
|
|
3
Pastinakker i mundrette stykker (ca. 200 g)
|
|
4 stilke
Bladselleri i mundrette stykker (ca. 200 g)
|
|
4 dl
Mosede tomater
|
|
1 spsk
Grøntsagsbouillon-pulver
|
|
2 tsk
Stærk paprika, fx piment d'espelette
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
Pynt
Blade af bladselleri
|
---|
Tilbehør
400 g
Frisk fuldkornspasta, fx fettuccine - koges
|
---|
Sådan gør du
Sauce med okse og rodfrugter
Ved serveringen
Er I til stærk mad, kan du tilsætte ca. 1 spsk espice d'espelette - det giver ikke en voldsom stærk ret, men en god hot eftersmag. I stedet for passata, som er helt glatte hakkede tomater, kan du bruge en dåse almindelige hakkede tomater. Tilsæt evt. en smule vand eller fløde, hvis du synes saucen er for tyk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9033 kJ / 2159 kcal
Næringsindhold pr. 100g
392 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 23,4 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 47,3 % | 10,9 g |
Fedt: | 29,3 % | 3,1 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.