Hotdog med hjemmelavede stegte løgringe

Hotdog med hjemmelavede stegte løgringe

30 min
Hvis noget af din hotdogs skal være hjemmelavet skal du uden tvivl være de ristede løg. Hjemmelavede ristede løg smager fantastisk - dansk streetfood når det er bedst.
https://www.arla.dk/opskrifter/hotdog-med-5-slags-log/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 4 min. ved 200° - traditionel ovn.

Ristede løg
  • Skær løget i papirtynde skiver på et mandolinjern (et meget skarpt rivejern, som bl.a. kan skære helt tynde skiver). Skyl løgringene i koldt vand. Lad dem dryppe godt af i en sigte. Vend de fugtige løgringe i mel. Kom olien i en lille gryde og varm den op ved jævn varme i ca. 8 min. Olien skal være mellem 140-160 grader - brug evt. et stegetermometer. Kom ¾ dl. løg i gryden af gangen og steg i 2-3 min. til de er let gyldne. Tag løgene op med en hulske og lad dem dryppe godt af på fedtsugende papir. Drys de sprøde løg med salt.
  • Rør hytteost og purløg sammen. Steg pølserne på en grillpande ved jævn varme til de er gyldne og varme ca. 4 min. på hver side. Varm hotdogsbrødene på en bagerist midt i ovnen. Saml hotdoggen - begynd med pølsen. Læg herpå hytteost og de øvrige ingredienser. Afslut med de ristede løg.
Tips
  • Du kan tjekke om din olie er varm ved at holde spidsen af en træpind ned i olien. Hvis der kommer små bobler omkring pinden er olien klar.
  • Steg kun små portioner løg ad gangen. Hvis du kommer for mange løg i olien, falder oliens temperatur, og løgene bliver bløde.
Energiindhold for hele retten:

23858 kJ / 5702 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1685 kJ / 403 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,9 % 5,8 g
Kulhydrat: 12,8 % 12,6 g
Fedt: 81,3 % 37 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Ristede løg
1 Løg
1 dl Hvedemel
½ liter Fritureolie
¼ tsk Fint salt
250 g Hytteost
1 spsk Fint klippet purløg
4 Wienerpølser
4 Fuldkornspølsebrød
2 spsk Tomatketchup
2 spsk Sennep
50 g Grofthakkede syltede drueagurker