Hot bønnegryde med pico de gallo
Uhm! Dejlig krydret mexicansk inspireret bønnegryde med en frisk tomatsalat, kaldet pico de gallo (en klassiker i det mexicanske gadekøkken), iskold fraiche og sprøde tortillachips. Der er masser af smage vi genkender fra det mexicanske køkken - chili, majs, koriander og ikke mindst bønner. Det er skønt med en hot bønnegryde, som ikke er mere hot, end at børnene også kan være med.
Ingredienser
Pico de gallo
400 g
Cherrytomater i kvarte
|
|
---|---|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
1 spsk
Finthakket grøn chilipeber
|
|
1½ spsk
Friskpresset limesaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Frisk koriander
|
Hot bønnegryde
2 dåser
Bønner, fx sorte bønner og kidneybønner (ca. 800 g)
|
|
---|---|
1 dåse
Hakkede tomater med hvidløg
|
|
300 g
Frosne majskerner
|
|
3
Grønne peberfrugter i store tern (ca. 300 g)
|
|
1 spsk
Koncentreret grøntsagsfond eller bouillonpulver
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Tilbehør
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
100 g
Tortillachips med salt
|
Sådan gør du
Pico de gallo
Hot bønnegryde
Ved serveringen
Det er forskelligt, hvor spicy/hot man foretrækker sin bønnegryde. Du kan selvfølgelig skrue op for chilien både i pico de galloen og i bønnegryden. Er der stadig trang til mere - så drys chiliflager på.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7965 kJ / 1904 kcal
Næringsindhold pr. 100g
299 kJ / 71 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 20,6 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 59,4 % | 10,4 g |
Fedt: | 20 % | 1,6 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.