Hønsefrikassé med med blomkål og ærter

Hønsefrikassé med med blomkål og ærter

2 timer 5 min
Arbejdstid: 35 min
Hønsefrikassé er en rigtig dejlig sommerret, som mormor lavede den. Vi kalder det hønsefrikassé, men koger i virkeligheden en kylling, for det er næsten ikke til at opdrive en høne nu om dage. Vi har lavet hønsefrikasséen med blomkål og ærter, men er du mere til asparges, er det også fint. Der bliver suppe tilovers, når du koger kyllingen, så der er dejlig nem aftensmad en anden dag. Suppen kan også fryses. Hjemmelavet hønsefrikassé er kærlighed på tallerkenen.
https://www.arla.dk/opskrifter/honsefrikasse-med-korvel-og-arter/

Sådan gør du

Kogt kylling
  • Kom kyllingen i en stor gryde og dæk med vand.
  • Bring i kog og skum (dvs. fjern alle urenheder der stiger til overfladen).
  • Tilsæt porre, gulerod, løg, timiankviste, dildstilke, laurbærblad og salt og kog i 1-1½ time til kødet falder af benene.
  • Tag kyllingen op og pluk kødet af benene og skindet.
  • Si suppen og kom 1 liter tilbage i gryden.
Frikassé
  • Kog blomkålsbuketterne i den siede suppe i ca. 3 min. og tag dem op med en hulske.
  • Lav en smørbolle ved at gnide smør og mel sammen til en jævn klump.
  • Rør smørbollen i suppen, og kog saucen i ca. 5 min.
  • Kom kødet i frikasséen og tilsæt blomkål, ærter, dild eller persille og fløde lige inden serveringen. Smag til.
  • Server i dybe tallerkener med kogte kartofler eller ris og drys af mere dild eller persille.

Du kan skifte blomkålen ud med hvide asparges (friske eller fra glas), grønne asparges eller broccoli. Brug evt. noget af den ekstra hønsekødssuppe til denne meget lækre vietnamesiske suppe som Ahn Lê har udviklet til Arla Karolines Køkken®.

Du kan fryse den overskydende suppe.

Energiindhold for hele retten:

18194 kJ / 4348 kcal

Næringsindhold pr. 100g

534 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 30,8 % 9,7 g
Kulhydrat: 19,7 % 6,2 g
Fedt: 49,5 % 7,1 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Kogt kylling
1 Stor kylling eller 1 unghane (ca. 1600 g)
3 liter Vand
1 Renset porre
1 Renset gulerod
1 Pillet løg
6 stilke Frisk dild eller persille
4 stilke Frisk timian
1 Laurbærblad
2 spsk Groft salt
Frikassé
400 g Blomkål i små buketter
3 spsk Blødt smør
3 spsk Hvedemel
200 g Ærter
1 dl Hakkede dildkviste eller persille
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¾ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler eller 320 g løse ris, fx parboiled