Honninghjerter

Honninghjerter

Hjemmebagte honninghjerter er noget helt særligt, som hører julen til - og her får du en nem opskrift på honningkage uden fordej! Honninghjerterne har en skøn krydret smag - og duften af de krydrede kager emmer af jul og julestemning. Stik honningkagerne ud som honninghjerter - eller brug lige den form, du kan lide. Du kan evt. pynte hjerterne med glansbilleder, glasur eller små sukkerkugler.

Ingredienser

300 g Fast honning
2 Æg
1 tsk Potaske - rørt ud i 1 spsk koldt vand
350 g Hvedemel
2 tsk Stødt kanel
2 tsk Stødt ingefær
2 tsk Stødt nellike
1 tsk Hjortetaksalt

Chokoladeovertræk

400 g Mørk chokolade
Evt. sukkerkugler eller glansbilleder

Sådan gør du

  • Smelt honningen og lad den køle lidt af - hæld den evt. over i en skål, så det går hurtigere.
  • Rør æg og potaske i honningen.
  • Bland mel, krydderier og hjortetaksalt i en skål og kom det i dejen (drysset gennem en sigte).
  • Rør dejen godt sammen med en grydeske - dejen bliver fast, når den hviler. Stil den tildækket i køleskabet til dagen efter - eller bare til den er kold og nem at arbejde med, det tager 2-3 timer.
  • Rul dejen ud på et let meldrysset bord i ca. ¾ cm tykkelse.
  • Stik ud med en hjerteform eller anden form og læg kagerne på bageplader med papir - der skal være 2-3 cm mellem kagerne.
  • Bag honninghjerterne i 7-9 min. ved 200° - varmluft. Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
  • Dæk dem med et stykke bagepapir og et hårdt opvredet viskestykke i min. 3 timer, så de får den karakteristiske lidt svampede konsistens, som honninghjerter skal have.

Chokoladeovertræk

  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovn.
  • Pensl chokoladen på honninghjerterne og pynt dem evt. med sukkerkugler eller glansbilleder, mens chokoladen stadig er våd.
  • Lad honninghjerterne tørre på et stykke bagepapir.

Du kan sagtens komme mere eller anden smag i honninghjerterne - fx stødt kardemomme eller revet appelsinskal. Du kan også pensle kagerne med abrikosmarmelade, inden chokoladen hældes på.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18890 kJ / 4515 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1615 kJ / 386 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6 % 5,7 g
Kulhydrat: 67,8 % 64,3 g
Fedt: 26,2 % 11,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/honninghjerter/