Hokkaidosalat med hasselnødder og brombær

Hokkaidosalat med hasselnødder og brombær

30 min
Prøv denne skønne hokkaidosalat - med topping af hasselnødder, brombær og salatost. Hokkaidoen er bagt med skallen - og hvis du rister græskarkernerne er der intet, der går til spilde. Stegt hokkaido lægger bunden i en skøn og farverig salat - en fryd for øjet. En skøn efterårssalat der mætter - med alle de herlige frugter og grøntsager der har sæson samtidig.
https://www.arla.dk/opskrifter/hokkaidosalat-med-hasselnodder-og-brombar/

Sådan gør du

Hokkaidosalat
  • Skyl og halver græskarret. Fjern kernerne og skær græskarret i mundrette stykker - lad skallen blive på.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg græskarstykkerne ved kraftig varme i ca. 8 min. - til de er møre, vend af og til.
  • Dryp med sirup og drys med salt. Fjern panden fra varmen.
  • Skyl æblerne, skær dem i små tern og vend dem sammen med citronsaft.
  • Læg grønkål og græskar i bunden af et stort fad.
  • Fordel æble, brombær, hasselnødder, salatost og tranebær herpå og server med flutes.

Du kan udskifte æbler med pærer eller blommer, brombær med blåbær eller ribs - og nødderne med mandler eller valnødder. Grønkålen kan også udskiftes med andre kåltyper, både palmekål, savojkål, blomsterkål eller almindelig eller rød spidskål.

Energiindhold for hele retten:

7745 kJ / 1851 kcal

Næringsindhold pr. 100g

337 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 12,6 % 2,5 g
Kulhydrat: 57,3 % 11,4 g
Fedt: 30,1 % 2,7 g
Relateret video
Sådan krammer du grønkål

Ingredienser

Hokkaidosalat
1 Hokkaido græskar (ca. 1 kg)
25 g Smør
1 spsk Ahornsirup
1 tsk Groft salt
2 Store, røde æbler (ca. 500 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
200 g Grønkålsblade i tynde strimler
200 g Skyllede brombær
25 g Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
100 g Salatost i tern eller Salatost i tern med persille og hvidløg
50 g Tørrede tranebær
Tilbehør
240 g Flutes