Hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter

45 min
Hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter

Opskriften på hjemmelavede madpandekager - med en rest bagte rodfrugter, er perfekte at have med på madpakke. Fyldet er virkelig lækkert med syrlighed, cremet konsistens og sprød salat.

Ingredienser

2 Æg
3 dl Mælk
50 g Sigtet speltmel (ca. ¾ dl)
50 g Hvedemel (ca. ¾ dl)
125 g Bagte eller stegte rodfrugter
¼ tsk Groft salt
1 spsk Smeltet smør

Fyld:

1 dåse Afdryppet tun i vand (ca. 185 g)
250 g Hytteost
1 spsk Fint klippet purløg
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
1½ tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Skyllet hovedsalat revet i grove stykker (ca. g)
4 Groftrevne gulerødder

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk let med et piskeris. Tilsæt spelt- og hvedemel til en jævn blanding. Mos rodfrugterne godt med en gaffel og vend dem i dejen sammen med salt. Lad ¼ af fedtstoffet blive varmt i en pande og bag en madpandekage af gangen. Bag den ca. 2 min. på hver side. Gentag med resten af fedtstof og dej.

Fyld

  • Bland tun, hytteost, purløg, citronskal og -saft, salt og peber godt sammen. Fordel salaten på madpandekagerne sammen med gulerødder og tunblanding. Rul dem sammen og server.

Tips

  • Du kan også servere dem lune med stegt kylling, eller med sirup. Egner sig godt til en pigefødselsdag/frokost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5232 kJ / 1250 kcal

Næringsindhold pr. 100g

362 kJ / 87 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 36,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 39,7 % 8,5 g
Fedt: 23,4 % 2,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hjemmelavede-madpandekager---med-en-rest-bagte-rodfrugter/