Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 30 min
&format=webp)
Hindbærtærte er en spændende afløser for den kendte jordbærtærte. Der er knust engelsk lakrids og finthakket hvid chokolade på tærtebunden og hindbærrene er dækket af et tyndt lag ribsgelé.

Ingredienser
6 personer
Tærtebund
175 g Hvedemel (ca. 3 dl) | |
---|---|
2 spsk Flormelis | |
100 g Smør | |
1 Æggeblomme eller 1½ spsk vand | |
50 g Finthakket hvid chokolade | |
1 tsk Knust rålakrids |
250 g Rensede friske hindbær | |
---|---|
150 g Ribsgelé |
Tilbehør
¼ liter Creme fraiche - eller flødeskum |
---|
Sådan gør du
Tærtebund
Fyld
Servering
Bedømmelse
Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.
Du kan lave 10 små hindbærtærter i forme a ca. 1 dl. Hindbær kan erstattes af jordbær. Du kan udelade lakrids.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10809 kJ / 2583 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1067 kJ / 255 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 5 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 44,4 % | 27,9 g |
Fedt: | 50,6 % | 14,6 g |